5 tips til hvordan hunden får det fint når varmen er som verst

Gradestokken har vist sydentemperaturer de siste ukene og våre firbente venner er ikke like energiske som de bruker å være.

5 tips til hvordan hunden får det fint når varmen er som verst

Vi nordmenn er ikke vant til slike temperaturer og mange lurer på hva de skal gjøre med hunden i denne varmen. Vi har skrevet 5 tips til hvordan hunden din får det best mulig i denne varmen.

Lag is

Ta en bolle med vann og ha i litt leverpostei, eller noe annet godt, og bland det ut i vannet sammen med noen godbiter. La det godgjøre seg i fryseren i noen timer før hunden får gyve løs på den. God hjernetrim samtidig som den kjøler ned og hydrerer hunden.

Gå turer når solen er nede

Legg langturene til før solen står opp og etter solen har gått ned. På dagen når det er så varmt holder det å lufte hunden i hagen så den får gjøre fra seg. Dersom du legger ut på langtur i værste varmen risikerer du at hunden får heteslag. Og går du tur på asfalt risikerer man også at hunden får brannskader på potene.

Basseng

Kjøp en balje så hunden kan få avkjølt seg dersom den trenger det. Våte poter og bryst er en effektiv måte å få ned temperaturen på og det er morro for hunden å leke i vannet.

Kjølematte

En kjølematte er også et godt alternativ dersom du ikke har anledning eller vil ha en balje hjemme. En våt håndduk gjør også susen, men er ikke like effektivt over tid som en kjølematte.

Skygge

Sørg for at hunden alltid har et svalt sted den kan legge seg og husk alltid å ha rikelig med vann tilgjengelig.