Tips til deg med et kjæledyr på rømmen

Dette bør du gjøre om katten din er borte

Start med å legg ut en annonse her på FinnFido.no eller i vår gratis app.

Når du har lagt ut en savnet annonse via FinnFido kan du enkelt dele den videre på Facebook osv.

Dette bør du gjøre om katten din er borte

Print ut savnet plakater du kan henge opp i området katten er savnet i, det er ikke alle som bruker internett. Ferdig utfylte savnet plakater finner du inne på annonsen din. Gi beskjed til dyrebeskyttelsen og lignende organisasjoner om at du savner en katt, du kan sende de link til annonsen din på FinnFido.no slik at de har all nødvendig informasjon lett tilgjengelig.

Sett ut eller strø sand fra kattedoen rundt huset, dette vil katten din lukte på lang avstand. Sjekk boder, garasjer, rør o.l godt da de lett gjemmer på seg slike steder. Ha med godluktende mat som feks tunfisk når du er ute og leter. Let også når mørket faller på da mange katter kan holde seg i ro på dagtid når det er mye støy og ting som skjer. Ha med lommelykt slik at du kan lyse etter lysende katteøyner i krinker og kroker.

Sist men ikke minst, ikke gi opp!

Tips til deg med en hund på rømmen

De aller fleste vil reagere dersom de ser en løs hund uten en eier til stede og vil gjøre sitt ytterste for å finne eieren.

Men det er likevel viktig å melde fra om at hunden din er savnet.

Tips til deg med en hund på rømmen

Start med å varsle politiet på telefonnummer 02800 samt Falck/viking. Opprett deretter en savnet-annonse her på FinnFido.no eller i vår gratis app. Opprettes det en annonse her først kan den deles raskt videre til andre plattformer som feks Facebook hvor all informasjon om den savnede hunden samt kontaktinformasjon din vil være lett tilgjengelig. Heng opp plakater i området hunden forsvant, ikke alle har internett. Legg ut et teppe eller noe med lukten din på i området den forsvant. Har hunden vært lenge på rømmen er det viktig at de som kommer i kontakt med hunden forholder seg rolig. Hunden vil være svært stresset og vil mest sannsynlig ikke kjenne igjen deg som eier med det første. Sett deg rolig ned på huk og unngå blikkontakt. Kast masse godbiter mot hunden og ta deg god tid.

Sist men ikke minst, ikke gi opp!